3.2 Kültürel Çeşitliliğe Her Türlü Program Formatlarında Yer Verlimelidir

Almanya’da toplumdaki kültürel çeşitlilik diziler ve filmler, belgeseller, röportajlar ve magazinler vs. gibi her türlü program formatlarında yer bulmalıdır.

Örneğin kültürlerarası etkileşimde edebiyat önemli bir rol üstlenmektedir. Bu sebeple, edebiyat alanında program ve haberlerin hazırlanması, Türk edebiyatına ait eserlerin bu programlarda tanıtımı da yararlı olacaktır.

Çocuklar için sunulan programlar da büyük önem taşımaktadır, bu programlarda kültürler arası etkileşimi arttıran, yıllardır birlikte yaşayan toplumların birbirlerine daha yakınlaşmasını sağlayan konuların işlenmesi katkı sağlayacaktır. Örneğin, fıkralar aracılığı ile mesajlar veren Nasrettin Hoca, bu tür programlarda çocuklara tanıtılabilir, Nasrettin Hoca kitaplarından çocuklar için okumalar yapılabilir, çizgi filmler sunulabilir.

Masallar çocukların kendi kültürlerini ve diğer kültürleri tanımalarında önemli yer tutarlar. Bu nedenle Türkçe Masallar Türk kültürünün de doğru olarak aktarılması konusunda önemli bir yer alabilir. Güzel Türkçe ve teatral bir anlatım ile kaydedilen masallar televizyon, radyo ve internet ortamında sunulabilir.

Bu örnekler belgeseller, spor, müzik, mutfak kültürü gibi çok çeşitli televizyon ve radyo program formatları ile çoğaltılabilir ve toplumun her kesiminden geniş bir izleyici ve dinleyici kitlesine hitab edecek şekilde sunulabilir.